Johannes Joseph Destrée | Ice skating near Dutch windmill

Painting
Oil on Panel | ?

Johannes Joseph Destrée (Laken, 27 maart 1827 - Den Haag, 17 maart 1888) was een Belgisch kunstschilder die het grootste deel van zijn leven in Nederland woonde en werkte.

Leven en werk
Destrée studeerde aan de Tekenacademie in Den Haag onder Bartholomeus van Hove en Andreas Schelfhout. Hij schilderde voornamelijk landschappen en strandgezichten in een aan de romantiek verwante stijl, waarbij met name de invloed van Schelfhout duidelijk herkenbaar is. Veel van zijn werken zijn gesitueerd in of nabij Den Haag en Scheveningen, maar hij schilderde ook in de polders en op de Veluwe, met name in Oosterbeek en bij Arnhem. Ook reisde hij naar Duitsland en werkte daar onder andere in de omgeving van Potsdam.

Destrée woonde het grootste gedeelte van zijn carrière in Den Haag en was lid van de Pulchri Studio. Hij stelde internationaal werk tentoon en was met name populair in Duitsland. In 1882 exposeerde hij op de Parijse salon. Hij overleed in 1888, op bijna 61-jarige leeftijd. Diverse van zijn werken zijn te zien in het Teylers Museum, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Gemeentemuseum Den Haag.

Dimensions: 13,01cm x 18,41cm
Signature: Signed
Inventory #: 100
You do not have permission to send new message!

Other works

Carl berkowitz

now you see it now you don’t

Dan Broxon

Asherah

Steven Lee

Cranium Sortitio

Joshua Rose

My Dog Charlie Accidentally Shot Me